Misschien ben je wel van plan om zonnepanelen te kopen. Dan wil je natuurlijk weten welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn. Ook wil je natuurlijk weten of er verschillende merken zonnepanelen te koop zijn. De merken kunnen in veel dingen verschillen. Het ene merk levert een hoge kwaliteit aan zonnepaneel, het andere merk kenmerkt zich weer door een hoge kwaliteit ‘randonderdelen’ te leveren.

Soorten zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen verschillen in de kwaliteit, maar ook of de prestaties hoog zijn en hoe lang ze meegaan. Ook kan er veel verschil zijn in de opbrengst van een zonnepaneel. Als je een zonnepaneel gaat kopen dan moet je hier goed op letten. Je moet goed de verschillen doornemen en een afweging aan de hand daarvan maken. Op de zonnepanelen markt zijn er veel verschillende soorten. Maar ook zijn er verschillende merken en afmetingen. Vaak worden de polykristallijne zonnepanelen gekozen. Natuurlijk worden verschillende soorten panelen ook op de markt gebracht door verschillende merken. Elk merk heeft weer verschillende types en afmetingen. Bekende merken zijn onder andere Sharp en Sanyo. Waarin verschillen de soorten eigenlijk? Zoals je misschien al weet zetten alle soorten zonnepanelen zonlicht om in elektriciteit. De soorten zonnepanelen verschillen in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Het paneel is gemaakt van monokristallijn, de andere van amorf en weer een ander van polykristallijn. Wel zijn bijna alle soorten gebaseerd op silicium, een halfgeleidermateriaal. Daarnaast zijn er twee soorten kristallijne zonnecellen. Namelijk de monokristallijne en de polykristallijne. Ze zijn anders gemaakt en opgebouwd en ook in uiterlijk verschillen ze. De monokristallijne zonnepaneel is een paneel dat zonnecellen heeft die uit één kristal bestaan. De oppervlakte ervan is egaal zwart en heeft elektroden die geordend zijn. Als tweede is er de polykristallijne zonnepaneel waarvan de zonnecellen bestaan uit meerdere grove kristallen, deze vertoont een schervenpatroon. Als laatste is er de amorfe zonnepaneel. Amorf silicium wordt vooral gebruikt in dunne film zonnepanelen. Amorf zonnepanelen bevatten geen kristallen. Daarom zijn ze ook heel buigzaam.

De beste soorten

Aan de hand van de opbrengst van de zonnepanelen wordt bepaald welke zonnepanelen het beste zijn. De panelen die op dit moment het beste scoren halen een rendement van bijna 20%. Hoe hoger het rendement is, hoe meer elektriciteit je uit één zonnepaneel kunt halen. Uiteraard zijn er nog meer (kleine) factoren die het succes van een zonnepaneel bepalen.

Merken zonnepanelen

Producten die steeds vaker gekocht worden zullen ook steeds meer concurrentie krijgen. Dat is ook het geval bij zonnepanelen. Zo zijn er bepaalde ‘A-merken’ zonnepanelen. Dat zijn merken als NSI, Sharp, Sanyo en Sunpower. Van deze merken mag je een hoge kwaliteit van zonnepanelen verwachten. Daarnaast zijn er ook merken die zich kenmerken doordat ze omvormers van een hoge kwaliteit leveren. Dan kun je denken aan merken als SMA en Delta.

Offertes aanvragen

Zonnepanelen prijzen vergelijken?

Bespaar direct op uw zonnepanelen en vraag gratis offertes aan!
Offertes aanvragen