De zonnepanelen subsidie 2013 is weer volop aan te vragen. Er zijn al veel mensen die hier gebruik van hebben gemaakt. In 2012 is het erg goed gegaan en is alle subsidie gebruikt. Het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie heeft vanaf 2 juli 2012 de zonnepanelen subsidie in laten gaan voor particulieren. In totaal neemt de overheid 15% van de aanschafkosten voor haar rekening. Dit zijn de materiaalkosten, de arbeidskosten horen hier niet bij, die moet ieder voor zich betalen. De praktische zaken bij de zonnepanelen subsidie 2013 worden geregeld door Agentschap NL. Als je denkt dat je in aanmerking komt voor de zonnepanelen subsidie 2013 dan kun je bij haar een verzoek indienen en zie je of dat je voor subsidie in aanmerking komt.

De voorwaarden van de zonnepanelen subsidie 2013

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voor de zonnepanelen subsidie 2013. Om te beginnen dienen de zonnepanelen zelf betaald te worden. Als je ze van derden gaat huren dan krijg je geen zonnepanelen subsidie. De installatie moet daarbij ook zijn voor particulier gebruik en niet voor bedrijven, anders geldt hierbij ook weer dat je geen recht hebt op de subsidie. De plaats waar dat de panelen geplaatst worden moet binnen de Nederlandse landgrenzen zijn. Daarnaast mag de installatie niet aangesloten zijn op en grootverbruiksaansluiting. Als laatste voorwaarde voor de zonnepanelen subsidie 2013 is vastgesteld dat de installatie minimaal 0,601 kWp moet zijn. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kom je in aanmerking voor de zonnepanelen subsidie 2013.

Aanvraag van de zonnepanelen subsidie 2013

De aanvraag kan dan op twee manieren worden ingediend. Zoals zojuist al aangegeven kan dat via het Agentschap NL worden geregeld. Dit kan dan per post en ook digitaal, je hebt dan de getekende koopovereenkomst nodig. Deze moet van 2 juli 2012 zijn of van een latere datum, eerder is niet goed (dan kom je namelijk niet in aanmerking voor de zonnepanelen subsidie). Er zijn nog meer gegevens die je bij de hand moet houden, namelijk je DigiD code, je IBAN nummer en je BIC code. Je kunt via internet achter je BIC en IBAN komen, je hoeft dan alleen maar je rekeningnummer in te voeren en aan de hand van een tool wordt dit rekeningnummer omgezet naar je IBAN en BIC code, deze kun je dan kopiëren en plakken in het scherm als je de zonnepanelen subsidie digitaal in gaat dienen. Er is nog één ding waar je op moet letten, je moet namelijk het vermogen van de zonnepanelen invullen in kWp en niet in Wp. Je kunt het als volgt berekenen: Het vermogen in kilowattpiek (vermogen wattpiek) : 1000. Als dit verkeerd gaat, dan krijg je maar een deel vergoed (een paar euro) dus zorg dat je dit goed doet. Het kan zijn dat het gaat over een vermogen van 3,5 kWp of meer, dan kun je het subsidiebedrag berekenen op deze manier: (15% van de gemaakte kosten x 3,5) : (het vermogen van de zonnepanelen in kWp). Er is wel een maximum vastgesteld, je kunt namelijk niet meer dan 650 euro krijgen voor de installatie. Als je meer moet betalen dan is dat voor eigen rekening. Tot en met 28 december 2013 18.00 uur kan de zonnepanelen subsidie 2013 worden aangevraagd. Daarna is het nog de vraag of dat er nog een keer zonnepanelen subsidie komt. Je kunt in 2013 zelf nog subsidie aanvragen, maar op = op. Dus wil je hiervoor in aanmerking komen, zorg dan dat je snel alle papieren in orde hebt en bekijk of je in aanmerking komt voor de zonnepanelen subsidie 2013.

Offertes aanvragen

Zonnepanelen prijzen vergelijken?

Bespaar direct op uw zonnepanelen en vraag gratis offertes aan!
Offertes aanvragen