Steeds meer mensen maken de keuze voor zonnepanelen. Maar wanneer kom je nu in aanmerking voor de zonnepanelen subsidie? Vanaf 2 juli 2012 kun je in aanmerking komen voor de zonnepanelen subsidie. Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft deze regeling ingevoerd. Deze regeling is bedoeld voor particulieren en zij kunnen 15% van het aankoopbedrag van de zonnepanelen terug krijgen. Subsidie dus voor zonnepanelen, waarmee zij in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Dit is allemaal voortgekomen uit een begrotingsakkoord in de Tweede Kamer. Er is een bedrag van 22 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de zonnepanelen subsidie 2012. Er kunnen ongeveer 30.000 aanvragen worden aangenomen. Er is een vastgesteld bedrag van 650 euro per aanvraag. De zonnepanelen moeten aan eisen voldoen, er moet een vermogen zijn van 3,5 kilowatt. Voor een gemiddeld huishouden levert dat genoeg energie op. Het bedrag voor 2012 aan subsidie is reeds opgegaan, maar voor 2013 zijn er weer nieuwe bedragen vastgesteld en kunnen er weer aanvragen worden ingediend. Er zijn een groot aantal voordelen als je gebruik maakt van de zonnepanelen subsidie 2012, je krijgt een groot deel van het aankoopbedrag terug, maximaal 650 euro.

Aanvragen subsidie

Je hoeft de zonnepanelen subsidie niet van tevoren aan te vragen, deze wordt namelijk pas uitbetaald als de getekende koopovereenkomst is opgesteld. Het moet een officiële overeenkomst zijn van een installatiebedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. Je kunt subsidie aanvragen voor de kosten maar ook voor de apparatuur die wordt geleverd. Het aanvragen gaat eenvoudig, dit kan online via de DigiD. Maar het kan ook via de post, hierbij heb je in ieder geval de getekende koopovereenkomst nodig en deze moet gedateerd zijn op 2 juli 2012 of later. Er moet wel bij vermeld worden dat je per adres maar één keer een aanvraag in kunt dienen.

Digitaal indienen zonnepanelen subsidie

Het digitaal indienen van de zonnepanelen subsidie is ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat het geregeld kan worden via het eLoket. Je hebt dan als bezoeker geen aanvraagformulier meer nodig, dit hoef je niet te tekenen en uit te printen. Het gaat daarnaast ook veel sneller, de aanvraag komt meteen binnen bij de juiste afdeling en de aanvraag kan hierdoor sneller worden behandeld en over worden gemaakt op je rekening wanneer je in aanmerking komt voor de zonnepanelen subsidie 2012. Je krijgt meteen een bevestiging wanneer je aanvraag is ingediend bij het eLoket. Het indienen van de aanvraag kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Wanneer je de koopovereenkomst hebt, scan deze in en alles kan via de computer online worden geregeld. Niets hoeft meer per post te worden opgestuurd, dit bespaart je veel tijd.

Vergoeding van de kosten?

Niet alle kosten worden meegerekend bij de subsidie. Het gaat over de aanschafkosten, het materiaal hoort hier bij, apparatuur (de omvormer) en de aanschaf van de panelen. De arbeidskosten en de verbouwingskosten worden hierbij niet meegerekend, deze kosten moet ieder voor zich betalen. Maar als je in aanmerking wilt komen voor de zonnepanelen subsidie 2012 moet de installatie wel minimaal 0,601 kilowattpiek zijn.

Offertes aanvragen

Zonnepanelen prijzen vergelijken?

Bespaar direct op uw zonnepanelen en vraag gratis offertes aan!
Offertes aanvragen