Subsidie voor zonnepanelen

Als je interesse hebt in zonnepanelen, dan kun je gebruik maken van de zonnepanelen subsidie. De zonnepanelen subsidie 2012 is helemaal op gegaan. Het ging toen over een bedrag van maar liefst 22 miljoen euro en dat bedrag is helemaal uitgegeven. Ook voor het jaar 2013 kan er weer zonnepanelen subsidie worden aangevraagd. Hoe het er nu voor staat lijkt het zo te zijn dat de zonnepanelen subsidie na 2013 gaat stoppen. De invoering van de zonnepanelen subsidie is ingevoerd op 2 juli 2012 door het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Deze regeling is geldig voor particulieren en hierdoor kunnen huishoudens subsidie aanvragen voor 15% van het aankoopbedrag van de installatie van de panelen. Hierbij horen de kosten voor het materiaal, dus de aanschaf van de panelen en de omvormers. De arbeidskosten en verbouwingskosten mogen niet in rekening worden gebracht bij de zonnepanelen subsidie.

De maximale subsidie

Er worden voorwaarde gesteld aan de zonnepanelen subsidie. Er moet namelijk meer dan 600 watt piek vermogen gegeven worden door het systeem. Meestal hebben de panelen een vermogen van 1400 watt piek, het  gaat dan over een systeem dat bestaat uit 10 m2 aan zonnepanelen. Het gaat hier niet om een onbeperkte subsidie, er wordt namelijk per installatie maximaal 3500 watt piek gesubsidieerd, dit staat gelijk aan een bedrag van 650 euro per installatie.

Subsidie zonnepanelen aanvragen

Het aanvragen van de zonnepanelen subsidie kost niet zoveel tijd, je kunt het elektronisch doen via AgentschapNL. Zorg dat je hierbij je DigiD code bij de hand hebt, je hebt ook een document nodig waarop de getekende koopovereenkomst staat van 2 juli 2012 of later. Als dit allemaal klopt dan kom je in aanmerking voor de zonnepanelen subsidie. Het aanvragen van de subsidie kan alleen wanneer de koopovereenkomst getekend is. Het kan zijn dat je niet aan de koop vast wilt zitten, je wilt misschien eerst weten of dat je wel subsidie krijgt of niet, wanneer dit het geval is moet je een ontbindende voorwaarde op laten nemen in de overeenkomst. Dan kun je als klant de overeenkomst laten ontbinden als je bijvoorbeeld geen zonnepanelen subsidie krijgt. Het bedrag van 2012 voor zonnepanelen subsidie is helemaal opgegaan. In 2010 was er ook een subsidieregeling. Ben je ook benieuwd naar de regeling van zonnepanelen subsidie 2013? Dan kan hier nu meer informatie over worden gelezen. Je kunt zelf ook gebruik maken van deze optie, zorg er dan voor dat je je gaat verdiepen in de voorwaarden, de kosten, de voordelen en de nadelen, vergelijk offertes met elkaar en bekijk wat de verschillende zonnepanelen voor energie opwekken. Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen, maar welke gaan het worden? Verdiep je hier maar eens in en kies dan voor de zonnepanelen subsidie. Je kunt ook de regels van de zonnepanelen subsidie 2012 met 2013 vergelijken en dan zie je wat de verschillen zijn. Let wel op dat als je van de zonnepanelen subsidie gebruik wilt maken dat je het dan wel doet in 2013, het lijkt er namelijk op dat het in 2014 niet meer mogelijk zal zijn om gebruik te maken van de subsidie.

Offertes aanvragen

Zonnepanelen prijzen vergelijken?

Bespaar direct op uw zonnepanelen en vraag gratis offertes aan!
Offertes aanvragen