Het kopen van zonnepanelen kost tijd, maar je krijgt er ook veel voor terug. Daarom is er een stappenplan opgesteld dat je bij de hand kunt nemen zodat het kopen van de zonnepanelen in één keer goed gaat en je overal aan denkt. Om te beginnen moet je je goed voorbereiden als je zonnepanelen gaat kopen. Je wilt dat het een eenmalige investering is en dat het echt op de toekomst is gericht. De zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee dus het is de moeite waard om hier wat mee te doen zodat je je voordeel er ook echt uit gaat halen. Er kan gekozen worden voor de zonnepanelen koopwijzer. Je gaat hierbij kijken of dat je huis geschikt is voor de zonnepanelen, je krijgt te zien welke panelen er dan geschikt zijn en hoeveel je er nodig hebt. De kosten worden ook in kaart gebracht. Wil je ook weten wat je gaat besparen met deze zonnepanelen?

Ook dat wordt hier weergegeven en dat is de beste voorbereiding. Het is belangrijk dat je kijkt naar de merken, de garantie, de afmetingen en de prestatie van de zonnepanelen. Besteed hier liever een paar uur teveel aan dan dat je er niet naar kijkt. Je moet je hier namelijk wel bewust van zijn. Als deze eerste stap gezet is en alle gegevens zijn bekend, dan kun je offertes van de zonnepanelen aanvragen.

Offertes aanvragen en beoordelen

Als je de offertes aan hebt gevraagd ga je ze ook beoordelen. Het gaat er om dat je gaat kijken naar de prijzen, het soort panelen en het rendement. Dan moet je vervolgens nog een keuze maken bij welk installatiebedrijf je de zonnepanelen gaat kopen. Aan de hand van de offertes kun je hier vaak uitkomen. De details kun je maar beter allemaal goed in kaart brengen, ook als je vragen hebt, stel deze eerst zodat je vooraf weet waar je aan toe bent, dan kunnen er ook geen misverstanden ontstaan. Er kan een afspraak worden gemaakt bij een bedrijf en dan komen zij de zonnepanelen installeren. Maar wat nu op de dag van de installatie? Dan is het tijd voor het echte werk. Het gaat gemiddeld een halve dag tot een dag duren voordat de zonnepanelen zijn geplaatst, de duur is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen er geplaatst moeten worden en wat de afmetingen zijn. Het hangt er ook vanaf of dat het dak goed te betreden is of dat de bereikbaarheid lastig is. Men kan sneller werken op een plat dak dan op een schuin dak. Bij het zonnepanelen kopen moet je ook denken aan het aanvragen van subsidie. Het kan via de landelijke subsidie worden geregeld, maar soms worden de aankopen ook extra gefinancierd door de gemeente of de provinciale overheid.

Offertes aanvragen

Zonnepanelen prijzen vergelijken?

Bespaar direct op uw zonnepanelen en vraag gratis offertes aan!
Offertes aanvragen