De grootste reden dat mensen er voor kiezen om geen zonneboiler aan te schaffen is vanwege de prijs. Het is een grote uitgave die mensen moeten doen als men wilt dat er een zonneboiler geïnstalleerd wordt op het dak van hun huis.

Wat er meegenomen dient te worden in de zonneboiler prijs is de terugverdientijd. Het zogenaamde omslagpunt waarop de investering zich terug heeft verdiend met de besparing van gas. Hoe goedkoper zonneboilers worden en hoe effectiever ze worden des te eerder is de aanschafprijs terug verdiend.

Gelukkig is er de laatste tijd een flinke daling geweest in de prijzen voor zonneboilers, dit maakt het voor veel mensen aantrekkelijker om op deze duurzame manier water te verwarmen. Daarnaast is het financiële voordeel dat het systeem oplevert ook erg aantrekkelijk voor veel huiseigenaren.

Wat kost een gemiddelde zonneboiler

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat elke gezinssituatie een andere zonneboiler nodig heeft. Een gezin met 6 mensen heeft een grotere capaciteit zonneboiler nodig om zo effectief mogelijk te werken dan een gezin met minder leden.

De gemiddelde zonneboiler prijs voor een gezin van 4 mensen is ongeveer €1800, let op: dit is wel zonder het installeren van het systeem. De prijs voor bovengenoemde zonneboiler is inclusief plaatsen ongeveer €4000. Als u enigszins handig bent is het dus raadzaam om de zonneboiler zelf te installeren.

Duidelijke zonneboiler prijs voor uw situatie

Wanneer u wilt weten wat het precies kost om een zonneboiler bij uw thuis te laten installeren is het handig om bij diverse bedrijven een offerte aan te vragen. Als u bij verschillende bedrijven een offerte aanvraagt krijgt u een duidelijk inzicht in wat de zonneboiler prijs ongeveer wordt. Daarnaast heeft u ook een goede onderhandelingspositie wanneer u verschillende offertes voor de zonneboiler heeft.

Op verschillende site kunt u ook gemakkelijk met 1 offerteaanvraag verschillende offertes ontvangen voor de aanschaf en plaatsing van een zonneboiler. Dit kan bijvoorbeeld op deze pagina: http://huisfocus.nl/verbouwen-onderhoud/zonneboiler/.